Wat wij doen

Wij halen het beste van jouw medewerkers naar boven.

Je bent professional en bent nooit klaar met leren. Logisch, want als geen ander weet jij dat je werkveld voortdurend in beweging is.

Professional in het onderwijs

Wij verzorgen trainingen voor professionals in het onderwijs. Daarmee richten wij ons direct tot jou. Als docent weet jij dat elk nieuw schooljaar nieuwe vraagstukken met zich meebrengt. De samenstelling van jouw groep verandert en maatschappelijke ontwikkelingen zijn vaak het eerst zichtbaar binnen jouw populatie.

Door verdere professionalisering van het onderwijs, kan elke nieuwe uitdaging worden aangepakt. Jij bent voor die professionalisering ons aanspreekpunt. Wij zijn er om jou te helpen nieuwe vaardigheden op te doen. Vaardigheden waarmee je bijvoorbeeld armoede in het onderwijs het hoofd kunt bieden. Maar ook vaardigheden die jou nog efficiënter laten omgaan met cultuurverschillen.

Elke dag is nieuw en elke dag verdien jij het om met plezier te functioneren. Een belangrijk doel van onze training voor leerkrachten, ligt in het vergroten van het zelfvertrouwen. Wie met meer zelfvertrouwen de school binnenstapt, presteert beter op het werk en geniet van het toegenomen werkplezier.

ABC Opleidingscentrum

Professional binnen het sociaal domein

Als professional binnen het sociaal- maatschappelijk domein, krijg je elke dag belangrijke problemen op je bordje. Je probeert de cliënten die jouw pad kruisen zo goed mogelijk te adviseren. Maar ook jouw kennis is niet oneindig en je leert elke dag weer nieuwe dingen bij.

Die leercurve willen wij graag samen met jou verder intensiveren. Jij kunt je bij ons openstellen voor nieuwe ontwikkelingen en wij zorgen ervoor dat jij je de kennis daaromtrent snel eigen maakt.

Een training voor hulpverleners brengt jou daardoor meerdere stappen vooruit. We brengen jouw werkterrein in beeld en helpen je om het overzicht te behouden. Nadat je de training hebt doorlopen, zit je beter in je vel. Je beschikt nu over meer kennis en nieuwe vaardigheden. Die zorgen ervoor dat je met meer zelfvertrouwen je werkplek betreedt. Het resultaat? Je presteert beter op je werk en je geniet van meer werkplezier.

Elke dag is nieuw en elke dag verdien jij het om met plezier te functioneren. Een belangrijk doel van onze training voor leerkrachten, ligt in het vergroten van het zelfvertrouwen. Wie met meer zelfvertrouwen de school binnenstapt, presteert beter op het werk en geniet van het toegenomen werkplezier.

Coaching & Advies

Natuurlijk kun je jouw medewerkers als individu een training bij ons laten volgen. Dat is een perfecte keuze voor jouw professionaliseringsbudget. Maar soms is het praktischer om als organisatie een informatieslag te maken. Daarom heeft ABC Opleidingscentrum zich tevens gespecialiseerd in het verzorgen van trainingen binnen organisaties en instellingen. Onze efficiënte coaching-methode vormt hiervan de kern. Voordat wij met ons traject van coaching en advies van start gaan, ontwerpen wij een traject dat naadloos aansluit op de dagelijkse praktijk en de specifieke vraag van jouw organisatie.

Elke incompany training die wij verzorgen, is gebaseerd op heldere didactische principes. Ons transparante systeem van kennisoverdracht heeft een groot voordeel: zowel (ervaren) medewerkers als medewerkers die net zijn afgestudeerd leren hiermee direct om praktische kennis op een snelle en makkelijke manier toe te passen. Het gevolg voor jouw organisatie is, dat jouw medewerkers na onze training efficiënter en effectiever binnen het werkveld kunnen worden ingezet.

Vernieuwing & Ontwikkeling

Veranderen en vernieuwen. Ze vormen de basisbehoeften van ieder mens en van elke organisatie. Soms lijkt het zetten van nieuwe stappen onhaalbaar. Dat komt omdat niet verder wordt gekeken dan het niveau van huidig gedrag en vaardigheden. Stappen die zouden kunnen worden gezet, blijven zo in eerste instantie uit beeld. ABC Opleidingscentrum pakt dit anders aan.

In plaats van enkel te reflecteren op het bestaande niveau van gedrag en vaardigheden, zoomen wij ook in op de identiteit en zingeving die bij de betrokkenen aanwezig is. Actief aanhaken bij identiteit en zingeving, brengt de mogelijkheid dichterbij om daadwerkelijk verandering teweeg te brengen. Onze deskundigen en professionals zijn hierin getraind. Ze zijn daardoor in staat om op het juiste moment de benodigde expertise in te zetten voor de verdere ontwikkeling van jouw organisatie.

Neem jij de hier besproken invalshoek als uitgangspunt, dan ben je nu waarschijnlijk al in staat om jouw medewerkers door een andere bril te bekijken. Je ziet dan ook dat er binnen jouw organisatie voldoende potentie aanwezig is om te vernieuwen en verder te ontwikkelen.

Wil jij met je organisatie een nieuwe weg inslaan? Zijn jouw medewerkers het waard om te worden geholpen bij hun persoonlijke ontwikkeling?

Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden graag je vragen. Dit kan telefonisch, maar ook in een persoonlijk gesprek.

Je kunt ons via e-mail bereiken op: info@abc-opleidingscentrum.nl.

Bel je ons liever op, kies dan 06 18 84 65 15. We staan je graag te woord!

University students in study group
Study Studying Learn Learning Classroom Internet Concept