Wat wij doen

Meest gestelde vragen

Voor wie zijn de cursussen bedoeld?

Wij verzorgen cursussen en trainingen voor onder andere bewindvoerders, mentoren, curatoren, budgetcoaches en andere geïnteresseerden in de financiële dienstverlening. Daarnaast verzorgen wij cursussen en trainingen voor hulpverleners en medewerkers, die werkzaam zijn in het sociaal maatschappelijk domein.

Wat zijn PE-punten en waarom moet ik deze behalen?

PE-punten staan voor Permanente Educatie punten en gaat over alle educatieve nascholingsactiviteiten, die je helpen je professionele kennis en vaardigheden op peil te houden en te vergroten. Op die manier blijf je bij op je vakgebied en voldoe je aan wat jouw (branche)organisatie of beroepsvereniging van je vraagt.
In plaats van PE punten hanteren sommige brancheverenigingen PE-uren. Permanent educatie is belangrijk om de beste dienstverlening voor jouw klanten te kunnen realiseren.
In bepaalde vakgebieden moeten jaarlijks PE punten worden behaald om aan te tonen dat jouw deskundigheid op peil wordt gehouden. Je klant verwacht namelijk dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en actualiteiten in jouw vakgebied
Onze cursussen zijn door meerdere brancheverenigingen en gecertificeerde instellingen geaccrediteerd.

Wat houdt actief leren in?

Bij actief leren doen cursisten het werk, gebruiken ze hun hersens, lossen ze problemen op en passen ze toe wat ze leren. Daarnaast is actief leren ‘leuk’, ‘stimulerend’ en is de actieve cursist persoonlijk betrokken. Hierdoor zal je de aangeboden lesstof beter begrijpen, kan je de inhoudelijk kennis zinvol toe-eigenen (integreren) en direct toepassen in de praktijk.

Welke cursussen kan ik allemaal volgen?

Waarvoor kan ik bij jullie terecht?

Wij bieden naast het geven van cursussen en trainingen tevens coaching en begeleiding aan diverse organisaties. Ons aanbod sluit aan op de dagelijkse praktijk en de specifieke vraag van jouw organisatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via:

info@abc-opleidingscentrum.nl of bel ons op 085 060 1958

Tot wanneer geldt de introductiekorting?

De introductiekorting geldt voor alle cursussen die in 2021 worden aangeboden.

De cursus die ik wil volgen, is volgeboekt

Neem contact met ons op om te kijken of wij iets voor u kunnen betekenen. Wij kunnen u dan op de wachtlijst plaatsen of een andere cursusdatum voorstellen.

Kan ik een geboekte cursus annuleren?

U kunt tot drie weken, vóórdat de cursus begint uw geboekte cursus kosteloos annuleren.

Stuur hiervoor een e-mail naar: info@abc-opleidingscentrum.nl
Annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75,00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

Waarom is er een maximum aantal deelnemers per cursus vastgesteld?

Wij zijn ons ervan bewust dat ieder cursist op zijn eigen niveau en tempo kennis/lesstof verwerkt. Wij willen iedere cursist voldoende aandacht en tijd geven om de aangeboden lesstof eigen te maken.

Krijg ik een certificaat voor het volgen van een cursus en hoe ontvang ik deze?

Ja, u ontvangt voor ieder gevolgde cursus een certificaat of bewijs van deelname. Deze krijgt u per post en in Pdf-formaat per mail toegestuurd.

Wat heeft ABC mij te bieden?

  • Hoogwaardig kwalitatief onderwijs
  • Gekwalificeerde en ervaren professionals
  • Altijd een betekenisvolle les (actief leren)
  • Vakinhoudelijke kennis en professionele didactische werkvormen
  • Klassikale lessen op uitstekende, goed bereikbare locaties
  • Beschikbaar voor advies, coaching of vragen vóór, tijdens en na de cursus/training